اسید پروپیونیک PROPIONIC ACID

D-BASF PROPIONIC ACID



برای سفارش و اطلاع از قیمت تماس بگیرید! 02155531207 یا 09123499272


فرم درخواست پیش فاکتور


توضیحات تکمیلی

نام کالا

اسید پروپیونیک, PROPIONIC ACID

دیگر نام‌ها

propanoic acid, ethanecarboxylic acid

E Number

E280

فرمول شیمیایی

C3H6O2

Flash point

54 °C

UN Number

3463

وزن

۲۰۰ کیلوگرم

برند

D-BASF

کشور سازنده

آلمان

توضیحات

اسید پروپیونیک PROPIONIC ACID

پروپیونیک اسید ( به انگلیسی : Propionic acid ) با فرمول شیمیایی C3H6O2 یک ترکیب شیمیایی با شناسه پاب‌کم ۱۰۳۲ است . که جرم مولی آن 74.08 g/mol می‌باشد . شکل ظاهری این ترکیب ، مایع بی‌رنگ است . دارای بوی ترشیدگی و تعفن تند است . بخار تحریک کننده ایجاد می‌کند .

پروپیونیک اسید ، اسید چرب اشباع با زنجیر کوتاه می‌باشد ، که شامل اتان متصل به کربن گروه کربوکسی است . ممکن است اسید پروپیونیک در طی استفاده از آن در تولید خوراک دام ، به عنوان نگهدارنده در سیلوهای بذر و دانه ، تولید نمک کلسیم و سدیم ، تولید استر سلولز ، داروسازی و طعم دهنده‌ها و رایحه‌ها به محیط زیست انتشار یابد .

پروپیونیک اسید همانند اسید استیک در فرآیندهای مختلف آنزیمی و تخمیر ( مانند تخمیر کربوهیدرات بی هوازی در معده نشخوارکنندگان ) تولید میشود . در لبنیات به مقدار کمی تولید میشود و استرهای آن در بعضی از روغن‌های اساسی یافت میشود .

در صورت انتشار آن به هوا ، فشار بخار3/53 میلی‌متر جیوه در دمای ۲۵ درجه سانتیگراد نشان میدهد که اسید پروپیونیک فقط به عنوان بخار وجود خواهد داشت . پروپیونیک فاز بخار با واکنش با رادیکال‌های هیدروکسیل فتوشیمیایی تولید شده در جو تخریب میشود . نیمه عمر این واکنش در هوا ۱۳ روز تخمین زده شده‌است .

پیش‌بینی می‌شود که اسید پروپیونیک اگر در خاک رهاسازی شود ، دارای تحرک بسیار بالایی باشد . پروپیونیک اسید به‌طور گسترده‌ای در محلول‌های دفع زباله و فاضلاب مناطق صنعتی می‌تواند حضور داشته باشد .

مشخصات اسید پروپیونیک

  • فرمول مولکولی C3H6O2
  • جرم مولی 74.08 g/mol
  • دمای ذوب : ۲۰.۵- درجه سانتی‌گراد
  • دمای جوش : ۱۴۱.۱۵ درجه سانتی‌گراد
  • چگالی : ۲.۱۳ گرم بر سانتی متر مکعب
  • حلال‌ها : آب، اتانول ، اتر و کلروفرم

اسید پروپیونیک و کاربرد های آن

این ماده به طور مشخص دارای اثر جلوگیری کننده از رشد کپک ها و برخی باکتری ها می باشد .

از ویژگی و خصوصیت ضد کپک بودن اسید پروپیونیک و املاح آن به خصوص در مورد نان استفاده می شود .  با توجه به اینکه اساساً در کار مخمر و انجام عمل تخمیر توسط آن مشکلی ایجاد نمی گردد . مقدار به کار رفته از اسید پروپیونیک بستگی به درجه حرارت نگهداری نان دارد .

پروپیونات سدیم و پتاسیم به صورت گرد سفید رنگ هستند که به آسانی می توان آنها را در مورد مواد خشک به کار برد .  پروپیونات سدیم به خصوص بسیار محلول است و از این نظر به کار بردن آن در اغذیه مایع نیز عملی می باشد .

مقدار اسید پروپیونیک مشخصاً در پنیر سوئیسی زیاد بوده و میزان آن تا یک درصد می رسد که توسط پروپیونی باکتریوم شرمانی از اسید لالتیک موجود تولید میشود .

البته تولید اسید پروپیونیک همراه با تولید مقداری CO2 است که این CO2 در محل هایی در یک قطعه پنیر جمع می شود و فضاهای خاصی را به صورت حفراتی در پنیر به وجود می آورد .

نکته :

اساساً این ماده ( اسید پروپیونیک ) و املاح آن به میزان کمی طعم پنیر را از خود نشان می دهند ، اما این مشکلی در موادی که به آن اضافه می شوند ایجاد نمیکند . علاوه بر نان از این ترکیبات در بعضی از پنیرها و فراورده های آردی استفاده میگردد .

سمیت پروپیونیک برای کپک ها و بعضی از باکتری ها به این جهت است که آنها نمی توانند اسیدهای سه کربنی را متابولیزه کنند . اما در پستانداران این اسید نظیر دیگر اسیدها متابولیزه می شود . میزان استفاده و افزودن آن به ماده غذایی و خوراکی در حدود 3/0 درصد است و مصرف آن دراین سطح با هیچ گونه خطری نمی تواند همراه باشد و کاملا ایمن میباشد .

برای اطلاعات بیشتر درباره اسید پروپیونیک اینجا کلیک کنید .